VPS, a virtuális társ

vps, laptop kavéval

Vállalkozásomhoz kerestem megfelelő tárhelyszolgáltatót, amely saját virtuális szervert biztosít számomra, a honlapom és adataim biztonságos tárolásához. A cég weboldala meggyőzött engem a megbízhatóságról és a szakértelemről, amivel kezelik az adataimat.

Több lehetőség közül, a számomra költséghatékony Smart SSD VPS szolgáltatást vettem igénybe. Nagyon tetszett, hogy egy sor funkciót elérhető a kezelőfelületen, például a szerver elindítása/leállítása/szüneteltetése, az adatmentések beállítása, vagy éppen a különböző statisztikák megtekintése. A VPS emellett nagyon rugalmas, bármikor tudom bővíteni vagy csökkenteni a memóriát, processzort, vagy a tárhelyet a szerver újraindítása nélkül is. A cég adott a VPS-hez egy konzolt is, így hálózattól függetlenül is tudom szabadon konfigurálni.

Nagyon előnyös nekem, hogy a szervert akár 1Gbit/sec sebességgel is tudom használni. Külön fontos számomra, hogy DDoS védelemmel is el van látva, a szolgáltató saját hálózata által. Amikor igényeltem a VPS-t, mivel azonnal fizettem, néhány perc alatt létre is hozták a saját felhasználású szerveremet. Maga a szerver egyébként elég erőteljesen működik, hála az SSD meghajtónak, a Xeon processzornak, és a DDR4 ECC memóriának. Szintén megerősítette a bizalmamat, hogy a cég saját szerverparkkal rendelkezik két helyszínen is, ahol valóban minden technikai és biztonsági eszközt biztosítanak az eszközök akadálytalan működéséhez. A VPS egy valóban testhezálló megoldást jelentett számomra, hogy megkönnyítse az online hálózaton való tevékenységemet.