Spóroljunk együtt!

műanyag ablak konyhában

Hamarosan beköszönt a tél, de az idei merőben más lesz, mint az eddigiek voltak. Előkerültek a kockás füzetek, számolunk, osztunk-szorzunk és várjuk azt a bizonyos „lakossági piaci árat” tartalmazó számlát. Mindenki spórolni akar, de nem tudja, hol is kezdje. Nagyszüleink még jól ismerték azt a kifejezést, hogy: „húz az ablak”. Bizony a régi fa ablakok nem jól szigeteltek, csak úgy ömlött be rajtuk a hideg, ezért törölközőt, plédeket tömködtek az ablakok közé, hogy a hideget kint, a meleget bent tartsák. Valljuk be, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Viszont már ők is felismerték, hogy az ablakok milyen fontos szerepet játszanak a fűtésben. Sajnos rengeteg családi házban vagy panel lakásban mai napig ilyen régi fa ablakok találhatók, pedig már ezek lecserélésével is sokat tehetnénk fűtésszámlánk csökkentéséért. A műanyag ablak erre a legjobb megoldás, ugyanis rendkívül jó hőszigetelő képességgel rendelkezik. Minél több rétegben készül, annál jobban szigetel és tartja a meleget.

Választható különböző színekben és funkciókkal. Az otthonunknak megfelelő műanyag ablak kiválasztáshoz és a beszereléshez is kérjük szakember segítségét. Ne kezdjünk el egyedül barkácsolni, mert a csere során számos szakértelmet igénylő kérdésbe ütközhetünk, például gázfűtés esetén figyelni kell rá, hogy az újonnan beépített műanyag ablak megfelelő szellőző nyílással rendelkezzen. Vagyis, ha szeretnénk energiafelhasználásunkat csökkenteni és számláinkon spórolni, kezdjük ablakaink korszerűsítésével és a műanyag ablakkal.