Retro választás a parketta?

parketta

Számomra mindig a nagymamák lakásának hangulatát idézik a hagyományos parketták egy otthonban. Ugyan ma már a legtöbben a laminált padlót választják egy építkezés vagy felújítás során a házukba, mégsem halt ki a modernitás kerekeinek pörgésével a parketta a kínálatból.

Mi lehet a titka? Talán pont az egyik varázsereje abban rejlik, hogy nagymamáink egy felújítás során is inkább ragaszkodnak az ő világukban ismeretes választáshoz, mint az újdonságokhoz. Nekik valahol a biztos pontokat azok a dolgok jelentik, amihez ők szoktak hozzá. Annyira gyors a technológiai fejlődés is, hogy már idegen nekik a 21 századi világ, amiben szinte már jövevénynek érezhetik magukat. Persze ismerjük azokat a nagymamákat, akik megbarátkoztak a Facebook-val és Messengeren írogatnak, sőt előszeretettel indítanak videóhívásokat is.

Mégis sok dologban a biztonságot a már jól bevált és megszokott dolgok jelentik a számukra. De parkettát választani nemcsak nekik lehet vonzó. A régi stílus modern formába, újrafestve, felújítva a vintage irányzatban ölt testet, így azoknak is vonzó választás a parketta, akiknek a retró világ újratervezése a menő irány. Ma nagy divatját éli ez a stílus is, így a parkettában sok vintage kedvelő találja meg önmagát. És ugye, amit választunk otthonunkba, irodánkba, és egyéb közegeinkbe, annak elsődleges szempontja, hogy önazonos legyen.

Nem mások világát kell magunkra erőltetni, hanem a sajátunkat kell a legjobb formába öntve megjeleníteni. Így a retro, a vintage ugyanúgy lehet modern kisugárzású, tehát ezesetben a jól megválasztott és ápolt parketta, mint a laminált padló. Amennyiben mi is emellett tesszük le voksunkat, a lorincparkett.hu kínálatában biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelőt.