Néhány tökéletes kelengyelista ötlet – ha nem csak a babakocsi számít

  • április 11, 2022
  • admin
  • Néhány tökéletes kelengyelista ötlet – ha nem csak a babakocsi számít bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Baba-mama
babakocsi

Amikor beszerzendő dolgokról van szó, az újdonsült anyukák gondolatai leggyakrabban talán a babakocsi körül forognak. Ám fontos, hogy olyan eszközöket is felvegyünk a kelengyelistánkra, amik megkönnyítik a baba körüli hétköznapi teendőinket, és a kicsi biztonságát is növelik.

Babaöböl

A babaöböl egyik legnagyobb előnye, hogy gyermekünk éjszaka is közel lehet hozzánk, anélkül, hogy a kiságyat a szülői szobában kellene felállítani. A legtöbb babaöböl olyan, mintha egy babakocsi mózeskosár részét állítanánk lábakra. Rengeteg márka közül választhatunk, érdemes összehasonlítani az egyes típusokat vásárlás előtt, és átgondolni, hogy számunkra mik a legfontosabb szempontok.

Légzésfigyelő

A bölcsőhalál megelőzése érdekében rendkívül fontos, hogy az első hetekben kiemelt figyelmet szenteljünk az újszülöttek helyes légzéstechnikájára. A légzésfigyelőkbe beépített szenzoroknak és hangjelző rendszernek köszönhetően azonnal észlelhetjük, ha baj adódna. Akár a kiságy matraca alá, akár a babakocsiba tesszük, a baba biztonságát fokozottan növelhetjük ennek az eszköznek a segítségével.

Az első játékok

A játékok esetében fontos, hogy mindig a baba korának megfelelőt válasszunk a kicsinek. Például újszülöttek számára plüssjátékok helyett (amellett, hogy a baba még nem tud ezekkel játszani, fulladásveszélyesek is) ideálisak lehetnek a babakocsira szerelhető színes forgójátékok vagy akár a geometriai ábrákat tartalmazó kártyák, amik a kicsi térlátását is fejlesztik.