Milyen kérdéseket tegyünk fel magunknak, mielőtt elfogadunk egyet az állásajánlatok közül?

  • november 11, 2021
  • admin
  • Milyen kérdéseket tegyünk fel magunknak, mielőtt elfogadunk egyet az állásajánlatok közül? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Karrier
állásajánlatok, irodai meeting

Amiután sok ideig válogat már különböző állásajánlatok között és ezek után végre megkapja azt az ajánlatot, amelyre várt, késztetést érezhet arra, hogy a lehető leggyorsabban aláírja a szaggatott vonalat (főleg, ha egy nem túl fényes munkakörnyezetből próbál távozni).

De bármennyire is izgul a munkaváltás lehetősége miatt, érdemes egy lépést hátralépni, és átgondolni, hogy valóban ez az a megfelelő lehetőség az állásajánlatok sokasága között. A munkahelyváltás végül is elég nagy döntés – nem szabad pusztán azon a vágyon alapulnia, hogy elhagyja jelenlegi pozícióját.

Noha ez egy szorongásos időszak lehet, van néhány kérdés, amelyet feltehet magának, hogy segítsen a döntésében.

 

Tisztességes kártérítést kínálnak?

Lehet, hogy kényelmetlenül érzi magát, vagy akár bűntudatot is érezhet, ha megkérdőjelezi a fizetést és a juttatási csomagot, amelyet egy olyan munkáért kínálnak, amelytől izgatott, de érdemes megvizsgálni ezt a kérdést is. Az emberek túl gyakran olcsón adják el magukat, ami haraghoz és elégedetlenséghez vezethet.

 

Az alkalmazottak általában kitartanak egy ideig ezen a munkahelyen?

Senki sem tudja, milyen egy cégnél dolgozni, mint a jelenlegi alkalmazottak. És ha tömegesen távoznak, az annak a jele, hogy kerülje ezt a lehetőséget. A munkaadók valószínűleg nem osztják meg Önnel a forgalmi számokat, ha közvetlenül megkérdezi, de vannak módok arra, hogy ezt az információt közvetettebben megszerezzék.

 

Tetszik a potenciális menedzser?

Őszintén, egyszer visszautasítottam egy állásajánlatot, amiben nagyszerű fizetés, értelmes és érdekes munka és tehetséges munkatársak voltak, mindezt azért, mert ismertem a menedzsert, és nem jöttem volna ki vele. Könnyebb választani a különböző állásajánlatok között, ha tudja milyen felettesei lesznek az adott cégnél.

 

Az online téren számos weboldalon lehet találni különböző állásajánlatokat, azonban, ha akar egy megbízható oldalról tudni, ahol kiváló lehetőségek vannak, akkor a Biztos Kész vállalkozás weboldalát ajánljuk a figyelmébe.