Milyen illóolajokat lehet tenni a párologtatóba?

illóolajok párologtatóba

Nagy divatja ma a különféle diffúzoroknak, melyekbe rendszerint szoktak illóolajt is tenni, bár vannak abban eltérések, hogy milyen olaj való ezekbe a párologtatókba és milyenek nem. A különböző üzletek, webshopok, drogériák, gyógyszertárak kínálatában sokféle olaj található, de nem minden illóolajok párologtatóba valók.

Azok az illóolajok párologtatóba valóak, melyek természetes, organikus anyagokból készültek, valóságos lepárlással, mert amiket csak úgy összekotyvasztanak, azok valójában többet ártanak, mint használnak. Az illóolajok párologtatóba kerülve fejtik ki a hatásukat igazán, nem csak aromaterápiás célokból, hanem akkor is, ha mondjuk megfázás, különböző légúti megbetegedések esetén is kiváló megoldással szolgálnak a betegnek. Különösen akkor, ha olyan olajakat válogatunk össze, melyek citrusokat, mentát, levendulát tartalmaznak.

Ezek segítenek megnyugodni, energizálódni, vagy épp a legutaink megtisztulásában is fontos szerepet játszanak. Persze itt nem kell semmilyen természetfeletti, spirituális hátteret sejtetni, ezek természetes összetevőjű anyagok, mely természetes módon hatnak a testünkre és az érzékszerveinkre. Egyes illóolajok párologtatókba és egyenesen a bőrre kenve is kifejtik pozitív hatásaikat. Van, ami az izmok regenerálódását segíti bemasszírozás esetén. Ha az illóolajok párologtatókban át fejtik ki a hatásukat, akkor elsősorban belső területeken eredményeznek pozitív hatást, lelkileg, mentálisan és fizikailag is. Egy illóolaj akkor a legjobb, ha egyszerre használható diffúzorban is és bőrre kenve is. Érdemes ilyeneket keresni.