Miért éri meg jobban a műfű, mint a természetes gyep?

műfű épület előtt

Különböző okai lehetnek annak, ami miatt egy adott kertben minden igyekezet ellenére sem sikerül elérni azt, hogy szép fű nőjön. Alapvető, hogy az igazi, magról növesztett gyep állandó figyelmet és rengeteg gondozást igényel, ez már önmagában megnehezíti sokak számára a természetes fű karbantartását.

Emellett pedig vannak olyan kertek is, melyeknek a fekvése vagy a föld minősége nem teszi lehetővé azt, hogy egészséges, egységes zöld fű nőjön ki rajta.

Bármi is legyen a probléma forrása, az bizonyos, hogy a műfű tud alternatívául szolgálni a természetes fű problémáira, ráadásul ez gondozásmentes, nem kell se fűnyírással, se állandó locsolással bajlódni. A műfűnek nem árt az időjárás és a túlságosan napos vagy túl árnyékos lokáció sem. Pozitívum továbbá, hogy a műpázsit mellett a gyomirtás sem lesz szükséges többé, ahova egyszer letették a műfüvet, ott örökké szép zöld lesz a kert.

Ami viszont fontos a műgyep kapcsán, az az, hogy megfelelő alapja legyen a gyepszőnyegnek, mely meggátolja a gyomok és a vakondokok megjelenését, fontos az is, hogy a kertünkbe megfelelő típust válasszuk ki, bár ez igazából teljesen a saját ízlésünkön múlik. Bizonyos platformokon azonban érdemes disztingválni a különböző fajták között.

Bár elsőre a műfű vásárlása nagy beruházásnak számít, de a természetes gyep gondozása és karbantartása, az ebbe befektetett idő és pénz az évek alatt összeadódva eléri a műfű árát, ráadásul olyan egységes sosem lesz a látvány, mint amilyen a gyeptégla révén lenne. A megfelelő lerakáshoz és a kiválasztáshoz azonban szükséges segítséget igénybevenni. A mufuplacc.hu munkatársai nem csak kiváló minőségű fűtípusokat tudnak ajánlani, hanem még a lerakásban is segítenek.