Jó döntés-e a műfű elhelyezése a lakásba?

műfű beltéren és kisfiú

Az utóbbi hetekben több időm volt filmezni, így újranéztem a Black Mirrort és a Szép új világot, melyekben egytől-egyig egyfajta modern, utópisztikus világot láthat az ember, mint mondjuk Az éhezők viadalában is. Ezekben az utópisztikus filmekben azt láthatjuk, hogy az emberek felcserélik valami művel az igazit.

Vicces, hogy Az éhezők viadalában Katniss és a Black Mirror egyik részében az egyik karakter is egy alkalommal a szobájukban levő ablak méretű okos TV-n megváltoztatják a kilátást egy erdőre.

Ezek a jelenetek nagyon emlékeztetnek arra a jelenségre, hogy ma már sok helyen a fű sem az igazi már, azaz mi is haladunk piciben ebbe az irányba. A műfű gyártás és kultúra ma már olyan szintekre lépett, hogy szinte megtévesztésig hasonlít egy műfű az eredetire, de nem is csak a kerteket uralják már ezek a gyeptéglák, hanem a lakások belsejébe is utat törtek.

Bár nem akarok egy rossz hírnök lenni, nem állítom, hogy a műfű egy rossz dolog lenne. Számos pozitív tulajdonsága van, többek között mondjuk az, hogy lehet vele hangulatot teremteni azáltal, hogy belvárosi otthonunkat botanikus kertté változtatnánk, vagy hogy nem kell folyamatosan locsolnunk és ápolnunk a gyeptéglát, nem szükséges újraültetnünk a fűmagokat. Ráadásul ezek a darabok rendkívül hosszú életűek, akár 10 évig is kiszolgálhatnak minke.Valószínű, hogy hamarabb fogjuk megunni a mű gyeptéglát, mint hogy tönkremenne. A műfüvek között mindenféle színű, szálhosszúságú darabokat találunk, így kedvünkre tudunk válogatni közülük, olyanokat, melyek otthonunkban pont illenek, melyek tökéletesek lesznek számunkra.