…És a napvitorla megérdemel minket?

napvitorla utcán

A bánásmód olyan dolog, amit nemcsak gyerekeink és háziállataink esetében fontos megfontolni, hanem az egész otthonunk tekintetében. Valamilyen módon az otthonberendezési tárgyaink és eszközeink szülei is vagyunk otthonunkban, ezért teremtsünk olyan légkört, bánjunk úgy tulajdonunkkal, hogy hálás legyen érte egész otthonunk!

Ez meg fog látszani tárgyaink és minden tulajdonunk minőségén, ápoltságán. Hiába az elején egy frissen vásárolt bútor, ha a kárpitot időközönként nem takarítjuk ki folttisztítóval, vagy a szőnyegünket nem takarítjuk kellő rendszerességgel, és a kosz szintjéhez mérten, akkor idővel az állandó igénytelenség légkörét fogja kelteni. Ezek mind visszatükröznek minket, ezért hiába van valakinek állandóan kifogása arra, hogy miért nem volt ideje takarítani, meg rendet rakni, az otthon megmutatja milyenek vagyunk. Nagyon ritkán előfordul persze, de a rendszeresség már jellemez minket.

Nincs másként ez a napvitorlákkal sem. A napvitorlánk is árulkodni fog arról, hogyan bánunk vele, egyáltalán törődünk-e vele, vagy egyszer felfüggesztettük, és azóta várjuk, hogy törődjön magával. A napvitorla nem igényel hatalmas törődést persze, de azért megvan az a minimum, ami elvárható attól, aki használja. Figyelni kell a napvitorla felszerelésének minőségére például, mert ez fogja a használat minőségét is meghatározni. Továbbá, ha több csapadékot kell elhordoznia, mint ami a napvitorla alapvető teherbíró képességéből telne, akkor érdemes leszerelni, kirázni, lesöpörni róla a vizet.

Időjárás függvényében is mérlegelni kell, mikor szedjük le. Hiába tombol a nyár, ha leszakad egy hatalmas nyári zápor, tönkre is teheti napvitorlánkat. Tehát ezekre a körülményekre mind érdemes figyelni. Ha hosszútávon szeretnénk élvezni gyümölcseit, akkor ehhez mérten bánjunk vele! A napvitorlaland.hu oldalán nézzen körül, ha európai minőséget szeretne vásárolni, átlag feletti anyagsűrűséggel!