Enyhülést adó roló

roló és létra

Az elmúlt nyarak nem szűkölködtek napsütésben, így igazán nem lehet panaszunk a napsütéses órák számát illetően. Az is igaz, hogy ilyenkor, ha éppen nem vízparton vagy a medencénk hűsítő habjai között tartózkodunk, vágyjuk a szoba hűvösét.

Vannak szép számmal olyan házak és lakások, melyek körpanorámával vagy egyszerűen csak nagy üvegfelületekkel rendelkeznek, s nyári napokon szívják magukba a meleget. Kérdés, hogy ilyenkor mi az a megoldás, ami megfizethetőnek tűnik és a szem számára még esztétikus is? A modern technika vívmányai között erre is találunk választ a thermo roló képében.

A termék praktikumát az adja, hogy míg egyik oldalán esztétikus textil bevonat található, addig a másikat egy alumínium felülettel vonják be, mely visszatükrözi a napfényt. Ennek köszönhetően nemcsak a napfény jelentős részét zárja ki az adott helyiségből, hanem annak hőjét is visszatartja. Így a thermo roló nagyszerű megoldást jelent gyerekszobák ablakára, ahol a kicsik az alvásidejüket töltik, mert nem kell azt néznünk, hogy a közel negyven fokos szobában szó szerint folyik róluk a víz.

Ilyen helyeken a légkondicionáló sem nyújtja a legjobb megoldást, mert sokszor a kicsik megfáznak az állandó, hűvös légáramlat miatt. A hőszigetelő roló segítségével ráadásul még bukón is hagyhatjuk az ablakot, akár a gyerek-, akár egy másik szobáról van szó, ha már nem süt oda közvetlenül a nap, így a levegő is kellemesen jár. Valljuk be, a pihenés egy ilyen szobában már teljesen más.