A Starbucks megnyitja az első pénztár nélküli üzletét

Starbucks kávézó

A Starbucks lett a legújabb kiskereskedelmi lánc, amely pénztárgép nélküli technológiát alkalmaz, gyorsabb és kényelmesebb bolti élményt biztosítva vásárlóinak.

A Starbucks az Amazonnal együttműködve új áruházformát indít el New Yorkban. Ez egyesíti a Starbucks mobilalkalmazás előre rendelés funkcióját és az Amazon Go „Just Walk Out” technológiáját. Az eredmény egy egyszerűbb és egyszerűbb fizetési folyamat.

Az 59th Street szám alatt, a Park és a Lexington Avenues között található üzletben egy modernizált társalgó található, ahol különálló munkaterületek és kibővített asztalok találhatók konnektorokkal és USB-portokkal. A teljes Starbucks menüt, valamint az Amazon Go piacon található ételek és italok válogatott választékát kínálja, beleértve a frissen elkészített salátákat, szendvicseket, pékárut és harapnivalókat.

A Starbucks Pickup üzletek elsősorban a Starbucks alkalmazáson keresztül leadott rendeléseket fogadják el, még mielőtt az ügyfél megérkezne. Amint a vásárló megérkezik, az üzletben egy digitális képernyőn megtudhatja rendelésének állapotát, majd közvetlenül a Starbucks baristától veheti át a megrendelését.

Az Amazon Go piacára és az üzlet társalgóira való belépéshez a vásárlók az Amazon Shopping alkalmazásban, az Amazon One-ban (egy biometrikus adatokat használó érintésmentes rendszer) vagy hitelkártyával használhatnak bolti kódot, majd vásárolhatnak, mint bármely más Amazon Go üzletben. Amint bent van, minden, amit a vásárlók levesznek a polcról, automatikusan bekerül a virtuális kosarukba. Bármi, amit visszatesznek a polcra, kikerül a virtuális kosarukból. Ezt a kamerák, érzékelők és mélytanulási algoritmusok teszik lehetővé. Miután az ügyfél távozik, díjat számítanak fel, és hozzáférhetnek a nyugtához.

“Az Amazon Go és a Starbucks közös elképzelése az innovatív, bolti élmények biztosítása, amelyek középpontjában az ügyfél áll” – mondta Dilip Kumar, az Amazon fizikai kiskereskedelmi részlegének alelnöke. „A vásárlók élvezték az Amazon Go Just Walk Out technológiája által biztosított könnyed vásárlási élményt, ahol egyszerűen bejöhetnek, bekaphatnak valami finomat enni vagy inni, és egyszerűen távozhatnak, és folytathatják a napjukat anélkül, hogy sorban kellene állniuk a fizetéshez.  Izgatottan várjuk, hogy még több vásárlóval megosszuk az Amazon Go Just Walk Out vásárlási élményt, valamint a frissen elkészített élelmiszerek és italok válogatott választékát ezen a New York-i Starbucks Pickup helyen, és alig várjuk, hogy halljuk, hogyan tetszik az ügyfeleknek.”

A Starbucks és az Amazon Go legalább két további üzlet nyitását tervezi New Yorkban. A következő helyszín a tervek szerint a The New York Times épülete lesz a 40. utcában és a 8. sugárúton.