A műanyag ablak energiahatékony megoldás

műanyag ablak és nappali

A műanyag ablak drámaian javíthatja otthona energiahatékonyságát. A nyílászárók tömítései és a kettős, hármas üvegezéshez való könnyű gyártásuk kiválóvá teszik ezeket a gyártmányokat az energiahatékony épületekben.

A műanyag nem vezeti jól a hőt, ezért nem továbbítja a hőmérsékletet belülről kifelé, vagy kívülről befelé. Ha legközelebb alumínium keretes ablak közelében tartózkodik, tegye a kezét a keretre, és érezze annak hőmérsékletét.

A műanyag ablakok legszélesebb körben vannak felhasználva Európában és az Egyesült Államokban, ahol az energiahatékony épületekre való összpontosítás körülbelül 30 évvel ezelőtt kezdődött. A hő akár 70%-a megmaradhat vagy eltűnhet a szokásos 3 mm-es ablaktáblákon keresztül, és még több elveszhet a fémvázakon keresztül történő hőátadással. Télen az egy üvegezett, 3 mm mély üvegtábla 10-15-ször több hőt veszíthet, mint az azonos területű szigetelt fal. Nyáron az átlagos lakás egyetlen üvegezésű standard ablakai teszik ki a teljes hőnyereség több mint 25% -át.

Az ablakok kettős üvegezése állítólag 94%-kal javítja a hőállóságot. A két üvegtábla között kialakított légzsák szigetelő gátat képez, megakadályozza a külső hőt és szabályozza a belső hőmérsékletet. Új dupla üvegezésű egységek telepítése ajánlott, ha jelentős felújítást és/vagy bővítést végez, és kiváló minőségű, jól záródó terméket keres.

Ez egy egyszerű cél a modern otthoni életben … nyáron hűvös, télen pedig meleg.

Télen a meleg megtartása: a műanyag ablakok csökkentik a hőátadást a meleg belső részről a hideg oldalra, és jelentősen csökkentik a fűtési hőveszteséget hideg időben, és csökkentik a belső terek fűtéséhez szükséges energiát.

Nyáron a hűvösség megőrzése: Az otthon nyári hűtése akár háromszoros energiát is igénybe vehet télen a fűtéshez. A dupla üvegezésű műanyag ablak felszerelése nyáron hűvösebbé teheti az otthont azáltal, hogy csökkenti a külső napsugárzás hatását.

Ezek bizonyítottan hatékonyak a fűtés és hűtés energiafogyasztásának csökkentésében, következésképpen teljes életciklusuk alatt akár 48-61%-kal is csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását az alumínium keretes ablakokhoz képest.

A dupla üvegezésű műanyag ablak használata tehát értékes hozzájárulást jelent az országok üvegházhatású kibocsátásának csökkentéséhez és az energiaszámlák csökkentéséhez!