A közkedvelt játszóvár közterületeken és kertekben

játszóvár

Mindannyiunknak vannak szép emlékeink, gyerekkori kedvenc játékaink, ezek az élmények egy életen át elkísérnek minket az élet különböző területeiről. Ezek lehetnek mondjuk korábban meglátogatott városok, a különböző ételek, vagy mondjuk a játszóterek – sok kisgyerek álma mondjuk az, hogy nagyméretű játszóterekre ellátogassanak a szülőkkel és ott játszhassanak.

Ezek a játszóterek számukra felérnek egy külföldi utazással, hatalmas kalanddal. A legközkedveltebb játszótéri elem talán a játszóvár, ami különböző tematika köré épülhet, de manapság már vannak olyan alapdarabok is, melyek megfelelnek az EU-s szabványoknak.

Amikor bunkerekre, játszóvárakra gondolunk, akkor többnyire vagy valamilyen nagyon különleges, nagyon impozáns játszóvár jut eszünkbe, vagy pedig egy basic kétszintes kis épület, melynek alsó részében ücsörögni lehet, fent pedig végig lehet mászni a kapaszkodón, le lehet csúszni a csúszdán, vagy pedig a fém rúdon ereszkedhetünk alá.

Sokfajta előírás van, melyeknek meg kell felelnie egy közterületi játszóvárnak. Az EU-s szabályrendszer kiterjed arra a játszóvár esetében, hogy miképp tehetők azok biztonságossá, milyen anyagokból készülhetnek ezek az elemek.

Bár a játszóterek esetében sok mindent figyelembe vesznek a tervezés során, több gyermekes használatra terveznek minden egyes elemet, de ez az elem nem csak ilyen forgalmas platformokra vásárolható meg ma már, hanem akár saját kertünkbe is, mondjuk a Faberland jóvoltából, akik a webshopjukban nagy választékot mutatnak a különféle játszótéri elemek tekintetében.