köszöntő” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Beköszöntő - ...csak össze ne törjön!

2015. január 29.

Prőhle Gergely

volt nagykövet

Nem gondoltam volna, hogy valaha is blogot fogok írni.

Mindig kicsit gyanakodva néztem azokra, akik gondolataikat folyamatosan meg akarták osztani a közvéleménnyel, ugyanakkor csodáltam is a merészségüket, hogy ezzel kiteszik magukat mindenféle kellemetlenkedő kommentárnak, megjegyzésnek. Különösen érvényes volt ez a külpolitika témakörére, talán azért is, mert a diplomácia eredendően kissé titokzatos volta miatt még kevésbé tűnt összeegyeztethetőnek a gyors kézzel odavetett blogbejegyzések műfaji elvárásaival.

Teljes cikk

Kumin Ferenc

New York-i főkonzul

Hóvihar, ami nem is volt

2015. február 02.

Amikor néhány hete kiváló barátomtól, Prőhle Gergelytől felkérést kaptam, hogy New York-i benyomásaim alapján vegyek részt a Messzelátó munkájában, rögtön olyan első posztot vizionáltam, amelyben valamilyen veretes amerikai-magyar témát fogok feldolgozni.

Sok kiírni való gondolat gyűlt össze a fejemben az elmúlt öt hónap élményeiből, és ezeket csak részben tudtam kiereszteni Facebookon vagy Twitteren. Kezd összeállni fejben egy-egy írás a sajátos amerikai etnikai feszültségekről, a hétköznapi diszkrimináció megnyilvánulásairól, a New Yorkban és környékén tevékenykedő Magyarország-kép formálókról és rombolókról – hogy csak néhány pikáns témát villantsak fel.

Teljes cikk